Lofrede aan Lukas

Ik hoop dat je reeds wist hoe diep mijn liefde voor jou loopt Lukas. Maar laat mij proberen om ze alsnog te verwoorden:

Lukas,

Samen hebben we heel wat afgelachen de afgelopen 18 jaar. Je kon altijd wel een mop vertellen, waar we dan beiden hartelijk om moesten lachen. Je was een echte speelvogel, samen hebben we heel wat plezier beleefd. Weet dat ik onze gedeelte vreugde koesterde en zal blijven koesteren, dat ik jouw vrolijke blik op het leven zal verderzetten.

Net zoals iedereen bij ons thuis, heb jij ook donkerblauwe ogen (meer dan ooit mijn favoriete kleur). Telkens ik in de spiegel kijk, moet ik aan jou denken. Dan zie ik de spiegels van jouw ziel, jouw gevoelige, liefdevolle ziel. Eindeloos was jouw liefde voor de vele vrienden en familie. Zo is ook mijn liefde voor jou: oeverloos, diep, rijk, groot; ze valt moeilijk te vangen in deze vergankelijke tekst.

Jouw blik op het leven was er ook een van de pragmatiek: je was altijd in de weer en werkte graag met jouw handen. Of het nu ging om samen zandkastelen en dammen te bouwen, in den hof te werken of (later) sleutelen aan gocarts; je deed het allemaal zeer bedreven en het resultaat mocht er keer op keer wezen. Met weemoed herinner ik hoe we samen de beek bij mammie hebben staan uitkuizen. Maar ook op vlak van theorie kon je jouw mannetje staan, als ik al eens iets moest uitleggen dan had je het veelal sneller beet dan Hanne en Elisabeth.

Weet dat je nooit zult worden vergeten.

Welterusten, mijn lieve broer.

8 thoughts on “Lofrede aan Lukas”

  1. Floris,

    Woorden schieten te kort, veel sterkte voor jou en je ganse familie.

    Evi & Tom

  2. Floris,

    Veel sterkte voor jou en je hele familie bij dit plotse verlies. Mooie lofrede over je broer die jou vast en zeker ook heel graag zag…

    Fien, Maud & Daan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.