Examenroute rijbewijs A

In februari heb ik het examen openbare weg afgelegd in het examencentrum te Sint-Denijs-Westrem. Nu ken ik de streek rondom het examencentrum behoorlijk (wat niet noodzakelijk een voordeel is), maar misschien heeft iemand anders wel iets aan de route die ik gereden heb. Bovendien is info over examenroutes behoorlijk karig. Vandaar dit bericht.

Aan het loket dien je een nummer op te geven, op basis waarvan de examinator de route zou bepalen. In hoeverre dit effectief gevolgd wordt, weet ik echter niet. Voor vertrek krijg je van de examinator een intercomsetje (eenrichtingscommunicatie), waarmee hij/zij jou navigatie-instructies doorgeeft tijdens het examen. Dit werkt behoorlijk goed, ook in de gietende regen :).

See full screen

Hierboven vind je een interactief kaartje van mijn examenroute samen met een b-router.de weblink. Een moeilijkheid op deze route is dat snelheidsbeperkingen elkaar soms snel opvolgen. Zeker naarmate steeds meer gemeentes zones dertig invoeren. Goed uitkijken voor aankondigingen van zones dertig en hun eindes dus!

Op een domme overtreding met het negeren van de voorgang van een overstekende voetganger na, heb ik het examen nagenoeg foutloos afgelegd. Dat laatste was maar goed ook want anders had de examinator mijn overtreding nooit door de vingers gezien. Een portie geluk samen met een milde examinator en ik was geslaagd bij mijn eerste poging.

Ondertussen ben ik reeds zes weken in het bezit van mijn motorrijbewijs en de overtreding van het examen heb ik (nog) niet herhaald. Met dank aan rijschool Merelbeke en hun instructeurs!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.